maanantai 6. huhtikuuta 2020

Peseekö saippuaton saippua?

Jos saippua on "saippuaton", niin voiko se silloin pestä? Ja mikä on sitten tämä pesevä aine?

Kun puhutaan saippuasta ja sen ainesosasta "saippua", tarkoitetaan ainesosaa joka on hyväksi tuotteen pesevyydelle, mutta tämä ainesosa saattaa kuivattaa ihoa.

"saippuaton" pesuaine sisältää muita ainesosia, jotka hoitavat pesun ja ovait hellävaraisempia iholle. "Saippuattomat" pesuaineet sisältävät pinta-aktiivisia aineita eli tensidejä.

Tensidit vähentävät veden pintajännitystä, vesi ja rasvahakuisen päänsä vuoksi tensidimolekyylit pystyvät poistamaan iholta rasvalikaa ja kuljettamaan liat veden mukana pois.

Esimerkiksi Body Cleansing Gelissä on käytetty Sodium C14-16 Olefin Sulfonatea ja Cocamidopropyl Betainea, koska ne vaahtoavat. Pinta-aktiiviset aineet ympäröivät rasvan ja lian, jotta ne peseytyvät helpommin pois iholta ja hiuksista.

Verkkokaupastani löytyy saippuattomia pesuaineita ja ovat näin hellävaraisempia iholle.

https://jvkauppa.mynuskin.com

Lisäksi tuotteet ovat lähellä ihon omaa pH-arvoa olevia puhdistustuotteita, jotka auttavat säilyttämään ihoa suojaavan luonnollisen happamuuden ja rasvakerroksen.

Toisin kuin ihon pH-arvoa lähellä olevat pesunesteet, perussaippuat ovat emäksisiä, joten ne liuottavat ihon suojakerrosta pois. Iho ei tällöin pysty suojautumaan yhtä tehokkaasti bakteereja ja mikro-organismeja vastaan. Iho myös kuivuu ja ärsyyntyy.

Baby Hibiscus 

Liquid body bar

Body bar


https://jvkauppa.mynuskin.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti