Kasvojen hoito

Mutanaamio

Ensikosketus kasvojen hoitoon minulla tapahtui teini-iässä, kun tuli ensimmäiset finnit. Tottakai halusin pitää kasvoni puhtaana ja ennaltaehkäistä finnien syntymisen, joten puhdistin kasvoini aina iltaisin ennen nukkumaan menoa. Jossain vaiheessa kuitenkin lopetin jatkuvan kasvojen hoitamisen, kun koin ettei kasvoni enää kuki niin sanotusti, eikä miehet nyt pidä ulkonäöstään huolta. 😆

Kasvojeni iho on kuitenkin rasvainen ja etenkin nenän alue rasvoittuu voimakkaasti ja tästä johtuen ihoni kuivuu ja rikkoontuu. Kulmakarvat alkavat hilseilemään, iho menee rikki ja nenän ympäristökin kuivuu ja rikkoutuu. Ensimmäiset ns ongelmat alkoivat esiintymään, kun tanssikilpailuihin täytyi alkaa laittamaan meikkiä. Meikkivoiteen ja puuterin levittämisestä tuli vaikeaa, kun ensimmäisenä kuiva iho vain pölisee ja tuntuu ettei meikki kiinnity ihoon. Lisäksi rikkoutunut iho oli kipeä ja arka.

Edelleen, miehet eivät käytä voiteita. Tämä oli ajatukseni.

Lopulta ajuduin kokeilemaan mutanaamiota ja jo ihan muutaman kokeilukerran jälkeen huomasin ja varsinkin tunsin muutosta kasvojeni ihossa. Kulmakarvat eivät enää hilseilleet, iho ei ollut enää kuiva ja mennyt rikki. Kisoissa meikin levittäminen tapahtui helpommin, eikä kasvoja enää kirvellyt. Lisäksi sain kotona puolisoltani kehuja, että näytin hyvältä ja sen kuuleminen tuntuu aina kivalta. 😊Epochin Marine mudilla on hauska tarina. Tuotteen sisältämää savea saadaan Kolumbiasta. Aikoinaan kun tuotteen valmistajat olivat käyneet Kolumbian jokisuistoilla ja tutustuneet alueen asukkaisiin, he olivat nähneet, kuinka alueen asukkaat olivat yrittäneet valmistaa savesta astioita. Kyseisestä savesta ei kuitenkaan oltu onnistuttu valmistamaan minkäänlaisia kippoja tai kuppeja, koska se on niin vetistä. Tutkijat olivat kuitenkin kiinnittäneet huomionsa savessa rämpivien asukkaiden käsiin ja etenkin käsien hyvinvoivaan ihoon ja olivat alkaneet tutkia tätä savea. Tämä savi sisältää merikasveja, jotka imevät itseensä aineksia ja iholle joutuessaan, savi imee kaikki epäpuhtaudet itseensä.

Kun naamion laittaa kasvoille, sen vaikutukset voi oikein tuntea. Kasvoilla alkaa käymään lämmin kihinä, kun se saa pintaverenkierron liikkeelle ja kasvojen pesun jälkeen naama punottaa hetken aivan kuten saunan jälkeen. Todella tehokas naamio, jota käytän kerran viikossa. Tästä naamiosta olen saanut suuren avun kasvojeni hoitoon.

TUTUSTU TUOTTEESEEN→Marine Mud


OLETKO JO LIITTYNYT SÄHKÖPOSTILISTALLE? 

LIITTYMÄLLÄ SÄHKÖPOSTILISTALLE (sivupalkissa, näkyy internetversiossa) SAAT KOLMESTA HALUAMASTASI TUOTTEESTA 15% ALENNUKSEN! 


Kasvojen pesu


Kasvojen pesu olisi hyvä suorittaa aamuin illoin. Ihomme uusiutuu öisin, jolloin kaikki kuonat ja epäpuhtaudet tulevat ihon pinnalle yön aikana. Kuvittelepas nyt, että et puhdista kasvoja aamulla vaan korkeintaan suoritat kasvojen huuhtelun. Tähän lisäksi vielä ajatellaan että ollaan ammatissa, jossa pitää näyttää edustavalta ja laitetaan heti aamusta meikkiä kasvoille. Nyt kaikki yön aikana iholle kertyneet epäpuhtaudet ovat ihon pinnalla ja siihen päälle lätkäistään kerros meikkiä ja vielä sellaista meikkiä mikä sisältää mineraaliöljyä.

Pikainen selvitys mineraaliöljystä. Suurimpaan osaan meikeiste, kasvovoiteista ja ihovoiteista lisätään mineraaliöljyä. Miksi? Koska se on halpaa, sen avulla tuotetta voidaan valmistaa enemmän ja alentaa tuotteiden hintoja. Iholle levitettynä mineraaliöljy muodostaa ihon pinnalle kalvon, mikä estää kosteuden haihtumisen ja lisäksi estää ihon luontaisen kyvyn kerätä kosteutta ympäröivästä ilmasta. Kuvittele, että kiedot kätesi ympärille elmukelmun ja annat sen olla kätesi ympärille kiedottuna koko päivän. Sama efekti tapahtuu mineraaliöljyn kanssa, tämä saa aikaan sen, että ihomme menettää luontaisen kyvyn kerätä kosteutta ilmasta. Siksi iho kuivuu ja tarvitsemme jatkuvaa rasvausta. Mineraaliöljyä sisältämä voide antaa hetken helpotuksen, mutta kuivattaa lopulta ihoa lisää ja näin loputon kierre saadaan aikaiseksi esim huulirasvariippuvuus. 

Jatketaan kuvittelua. Emme siis ole pesseet aamulla kasvoja epäpuhtauksista ja levittäneet päälle mineraaliöljyä sisältämää meikkivoidetta. Nyt epäpuhtaudet jäävät iholle meikin alle muhimaan. Päivän aikana ihomme erittää lisää epäpuhtauksia ja haihduttaa nestettä, mitkä tosin tässä tapauksessa jäävät jo yön aikana kertyneiden epäpuhtauksien kanssa ihon pinnalle, kiitos meikkivoiteen sisältämän mineraaliöljyn. Kaikki epäpuhtaudet muhivat ihollamme työpäivän ja usein vielä työpäivän jälkeisen ajan kunnes illalla vasta pesemme kasvot ennen nukkumaanmenoa jolloin iho aloittaa jälleen uudistamisensa. Ja seuraavana päivänä sama tarina. 

Ihomme ei koskaan pääse vapaasti hengittämään eikä kunnolla uudistumaan, koska pinnalla on jatkuvasti epäpuhtauksia ja hengittämistä estävää mineraaliöljyä. Tästä syystä iho on ylirasittunut, saattaa olla ärtynyt, täynnä finnejä ja mustapäitä ja ehkä kuivunut ja näitä kaikkia oireita hoidamme voiteilla, mitkä useasti sisältävät mineraaliöljyä. 

Ongelmat voivat helpottua vain sillä että hoidamme kasvojen pesun kunnolla sekä aamulla että illalla. Monesti kuulen tuskailua siitä, kuinka työlästä kasvojen pesu on, varsinkin meikkien kanssa. Kyllä olen ollut joskus samaa mieltä. Tanssikilpailuissa tanssijoilla on päällä voimakkaat meikit ja niitäkin lisäillään pitkän kilpailupäivän aikana jatkuvasti. Illalla on todella tuskallista pitkän päivän jälkeen koittaa pestä meikkejä kasvoilta, varsinkin kun tuntuu, että meikit ei lähde millään pois. 

Onneksi minulla on laite, millä kasvot saadaan pestyä kahdessa minuutissa. Aivan oikein, kahdessa minuutissa. Aamulla kaksi minuuttia pesua ja illalla kaksi minuuttia. LumiSpa! Aivan ehdoton kumppani kylpyhuoneeseen ja matkoille. Kestää vettä, jolloin sen voi ottaa suihkuun ja hoitaa kasvojen pesun samalla kun käy suihkussa. Laitteen päässä pyörivät silikoninystyrät syväpuhdistavat kasvot ja tuntuvat miellyttäviltä. Laitteeseen on myös ostettavissa vaihtopäitä, mitkä on helppo vaihtaa. Tämä on meillä aina mukana kun käymme kilpailemassa. Kaksi minuuttia niin kilpailumeikit on pesty pois. 

Katso kahden minuutin kisameikkien pesu TÄÄLTÄ

Tein myös hullun testin laitteella. Annoin lasteni piirtää naamaani permanent marker tussilla! Ja kyllä, kaksi minuuttia niin tussin jäljistä ei ollut enää tietoakaan.

Kyseisen tussilla piirtämisvideon voit katsoaTÄÄLTÄ
Ilman kisameikkiä

Kisameikeillä

Tutustu tuotteeseen ➡️LumiSpa

HALUATKO 15% ALENNUKSEN? LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE (sivupalkista näkyy internetversiossa) JA KERRO KOMMENTTEIHIN KOLME (3) TUOTETTA, MIHIN ALENNUKSEN HALUAT. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti