tiistai 21. huhtikuuta 2020

D-vitamiini ja arctinen tyrnimarja

Yleisin D-vitamiinin lähteemme on aurinko, etenkin kesäisin. Kesällä kerätty D-vitamiinin varasto kuitenkin loppuu noin 1-2 kuukaudessa, jolloin pimeinä talvikuukausina tarvitaan suun kautta saatavaa D-vitamiinilisää.

D-vitamiinin saanti ravinnosta on hyvin haasteellista, sillä sitä ei juurikaan esiinny ruoka-aineissa luonnollisessa muodossa. Poikkeuksena ovat kalat, kuten kuha, lohi ja siika. Kalanmaksa ja mäti ovat parhaat D-vitamiinin lähteet. Myös kananmuna sisältää D-vitamiinia. Kasvikunnan tuotteet eivät sisällä lähes lainkaan D-vitamiinia, jonka vuoksi vegaaniruokavaliota noudattavat altistuvat D-vitamiinin vähäiselle saannille herkemmin.

D-vitamiini on hyväksi luustolle, hampaille ja vastustuskyvylle. D-vitamiini myös vähentää verenpainetta kohottavan reniinin tuotantoa. D-vitamiinin ansiosta kalsium ja fosfori imeytyvät elimistöön.

Arctic sun on koko perheen vahva D-vitamiinivalmiste, tyrnimarjan poikkeukselliset ominaisuudet tekevät siitä luonnollisen kumppanin rasvaliukoiselle D-vitamiinille.

Tyrnimarja on arktisen luonnon monipuolisimpia hyvinvointia edistäviä marjoja. Se auttaa ylläpitämään ihon luontaista kosteutta ja tukee kehon vastustuskykyä. Lisäksi se ylläpitää silmien normaalia toimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti