Pesuaineet

Käsien pesu

Hierojana pesen käsiäni jatkuvasti. Pesen käteni aina ennen hierontaa ja hieronnan jälkeen, joten saatan jo yhden työpäivän aikana pestä käteni 16 kertaa. Tälläinen pesumäärä saattaa kuivattaa kuivattaa kädet.

Oletko koskaan mitannut ihon Ph arvoa? Ihon Ph on normaalisti 4-5 eli me olemme aika happamia. No mites saippuat millä pesemme itsemme? Monet yleisimmät saippuat nousevat Ph arvoltaan jopa 12 eli ovat hyvinkin emäksisiä, jotakuinkin tiskiaineen tasolla. Tämän testin voi jokainen tehdä kotonaan Ph kynällä. Laitat vettä kädelle ja kokeile Ph kynää kostealle kohdalle. Sitten laita vierelle vähän käyttämääsi saippuaa ja kokeile Ph kynää ja katso Ph taulukosta arvot.

Ihon Ph oikealla ja vasemmalla erään saippuan Ph. 
Haluaisitko sinä pestä astianpesuaineella käsiäsi? En minäkään. Nyt voit kuvitella, mitä tuollainen pesu saa iholle aikaiseksi ja millaisen työn ihomme joutuu tekemään, jotta se palautuu tästä pesusta. Varsinkin jos pesee työnsä puolesta käsiä vähintään 16 kertaa päivässä. Ei mikään ihme siis jos kädet kuivuu.

Yksi ratkaisu tähän on käsivoiteet. Monet käsivoiteet tosin sisältävät mineraaliöljyä, mistä olen jo aikaisemmin blogissani puhunut. Käsien kuivuus on taattu, pestään käsiä käytännössä astianpesuaineella ja laitetään päälle vielä mineraaliöljyä. 

Pitääkö siis olla pesemättä käsiä? Ei suinkaan. Minulla on käytössäni saippuaa, jonka Ph arvo on yhtä hapan kuin iho itsessään on. Se siis puhdistaa ihon kuitenkaan vaikuttamatta ihon luontaiseen rasvaisuuteen, jolloin ihomme luontainen rasvaisuus säilyy, eikä pesun jälkeen iho joudu tekemään ns korjaustöitä. Tällä aineella käteni kestää hyvin työpäivieni käsipesut.

oikeassa reunassa käyttämäni saippuan Ph
Käyttämäni saippua on myös hajusteetonta, en tykkää saada käsiini hajusteita. Tuotetta on mahdollista saada nestemäisenä (mitä itse käytän) ja pala saippuana. Vaihtoehtona on myös tervasaippua, mikä sisältää samoja aineksia kuin mutanaamio, minkä olen blogissani myös esitellyt.Käy tutustumassa tuotteisiin TÄÄLTÄ

Haluatko tuotteisiin 15% alennuksen?

Liity sähköpostilistalleni ja valitse itsellesi kolme tuotetta, niin saat ostolinkin alennetuille tuotteille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti