Ihon ja kehon hyvinvointi

Ihon- ja kehon hyvinvointi


Tervetuloa hyvinvointiblogiini! Mahtavaa että juuri sinä olet tullut tänne!

Minä olen Jarno Vaajoki. Koulutukseltani olen urheiluhieroja ja tehnyt niitä hommia jo 2010 vuodesta lähtien. Kehonhuolto ja hyvinvointi on ollut aina intohimoni ja erittäin lähellä omaa elämääni. Olen harrastanut kilpatanssia vuodesta - 96 ja kilpaillut - 98 vuodesta lähtien, joten hyvinvoiva ja toimi keho on ollut minulle aina välttämättömyys. Olen tutustunut, kokeillut ja tutkinut erilaisia kehonhuoltotrendejä, tutkinut erilaisia ravitsemussuosituksia ja etenkin kokeillut erilaisia ruokavalioita, mitkä sopivat juuri minulle ja tekevät minulle hyvän olon.

Viimeisin osa-alue, johon olen tutustunut, on ihon hyvinvointi. Olen koko ikäni "kärsinyt" erilaisista iho-ongelmista. Sana kärsinyt on lainausmerkeissä, koska ne eivät suoranaisesti ole aiheuttaneet kipua tai muita toimenpiteitä. Ne ovat häirinneet minua, mutta en ole niille aikoinaan tehnyt mitään. Olen vain antanut olla ja koska olen mies, niin minähän en mitään kosmetiikka tuotteitakaan itseeni laita 😄. Viimeisin kommentti siis suurella sarkasmilla ja vastalauseena yleiseen miesten suhtautumiseen kosmeettisiin asioihin.

Sana kosmetiikka on aina tuonut mieleeni meikit ja meikkaamisen. Nyt olen käsittänyt, että kosmetiikka on muutakin. Se tutkii ja hoitaa ihoa. Iho on kuitenkin kehomme suurin elin ja on suoraan vaikutuksessa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme. Siksi siitä huolehtiminen on tärkeää.

Monet kosmetiikan tuotteet sisältävät mineraaliöljyä. Mineraaliöljy on halpaa, sen avulla tuotetta voidaan valmistaa enemmän ja halvemmalla. Mineraaliöljy muodostaa iholle kalvon, jolloin kehosta ei haihdu nestettä mutta iho ei myöskään voi ottaa kosteutta ilmasta. Pitkään käytettynä iho menettää luontaisen kyvyn ottaa kosteutta ilmasta, jolloin ihomme tarvitsee ulkoista kosteutusta, joita nämä eri voiteet ovat ja näin syntyy riippuvuus näihin tuotteisiin. Esimerkiksi huulirasvariippuvuus. 

Olen kärsinyt hilseilevistä hiuksista, hilseilevistä kulmakarvoista ja ärtyneestä ihosta parrankasvualueella. Rasvainen iho kuivattaa ihon otsan aluetta, nenän ympäristöä ja pahimmillaan iho menee rikki. Jalkapohjani ovat tosi kuivat, koska työkseni seison jalkojeni päällä ja tanssiessa jalat ovat kovilla. Rasvainen iho aiheuttaa myös kuivumia muualla vartalossa. Valitettavasti myös lapseni ovat perineet minun ihotyypin ja heilläkin kuivuu iho. Tästä syystä joka ilta ennen nukkumaanmenoa hieron lasteni selät ja jalat hoitavilla ihorasvoilla ja monesti he nukahtavat hieronnan aikana 😊.

Esittelen blogissani erilaisia hyvinvointituotteita, joista minä ja lähipiirini olemme saaneet apua erilaisiin ihonhoito ongelmiin.

Käy myös tarkastamassa VERKKOKAUPPANI löytyisikö sieltä jotain kiinnostavaa 😊!

LIITTYMÄLLÄ SÄHKÖPOSTILISTALLENI SAAT 15% ALENNUKSEN HALUAMISTASI KOLMESTA (3) TUOTTEESTA! 

LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE (sivupalkissa, näkyy internetversiossa) JA KERRO KOMMENTTIKENTTÄÄN HALUAMASI TUOTTEET, NIIN SAAT OSTOLINKIN SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti